Etusivu
 

Yhdistys

Miten kaikki alkoi?

Koiraetsijät-Hundsökarna ry perustettiin huhtikuussa 2002 sen jälkeen, kun piskuinen shetlanninlammaskoira Lelu oli löytynyt yli 7,5 kuukauden karkureissunsa jälkeen.

Karkumatkalle lähtiessään Lelu oli 8-vuotias, pikkuisen pullukka, lievää sydämen vajaatoimintaa poteva narttukoira. Kesä, jolloin Lelu lähti oli kuuma ja kuiva. Omistajat olivat varmoja, ettei pieni, pilalle hemmoteltu sylikoira selviäisi hengissä pitkään. Sitä paitsi hoitopaikka, josta Lelu karkasi sijaitsi Espoossa, aivan Leppävaaran Maxi-marketin tuntumassa. Hoitopaikan pihasta ei ollut pitkä matka Turunväylällekään. Vilkkaasti liikennöity Kehä I kulki aivan lähellä, samoin junarata. Kesä meni ja tuli syksy. Kuukausiin koirasta ei tullut mitään havaintoja. Omistajien tietämättä Lelu vaelsi pohjoiseen hakien kotiaan Helsingin Käpylässä, mutta ajautui liikaa pohjoiseen. Sinnitteli alkutalven, selvisi kovista pakkasista ja löytyi sitten monien käsittämättömien yhteensattumien jälkeen Vantaanlaaksosta..

Ikionnellisina koiran löytymisestä omistajat järjestivät seminaarin juuri siinä paikassa, mistä Lelu löytyi, eli Övre Nybackassa, joka on Vantaan kaupungin omistama entisöity maalaistalo. Seminaariin kutsuttiin etsintöihin osallistuneita ja asiasta muutoin kiinnostuneita. Seminaarissa käytiin läpi Lelun tarina, kerrottiin, miten koiraa etsittiin, missä tehtiin virheitä ja miten koira lopulta saatiin kiinni loukuttamalla. Omistajat kertoivat myös siitä musertavasta ahdistuksesta, jonka kaikki koiransa kadottaneet kokevat. Seminaarin päätteeksi perustettiin yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa kadonneiden koirien omistajia löytämään lemmikkinsä.

Kirkkonummella koirien etsintää oli harrastettu jo ennen yhdistyksen perustamista Veikkolassa asuvan erityisopettajan johdolla. Aloite yhdistyksen perustamisesta oli tullut häneltä ja näin ollen hän ja hänen koiranetsintäkurssinsa käyneet koiranomistajat muodostivat aluksi yhdistyksen ydinryhmän.


Koiraetsijät ry

Puh. 040-7248614
Sähköposti: koiraetsijat@koiraetsijat.fi
Kotisivut: www.koiraetsijat.fi

YHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT 2006

HALLITUS

Puheenjohtaja
Holmqvist Sari
040-701 6607
puheenjohtaja@koiraetsijat.fi

Varapuheenjohtaja
Kittelä Christina
050-414 0087
christina.kittela@lty.fi

Sihteeri
Mari Jokinen
sihteeri@koiraetsijat.fi

Muut jäsenet
Tikkanen Margit
Puurunen-Swift Anne

Varajäsen
Pennanen Olavi

Muut toimihenkilöt

Taloudenhoitaja
Terhi Ullakonoja

Tilintarkastajat
Eija Kampman
Anne Wallis

Varatilintarkastajat
Janina Wallgren-Kumlin
Taina Martiskainen

Webmasterit
Sari & Atte Heino

Jäsenlehti
Olavi Pennanen
olapenna@fonet.fi

 

Kirjaudu sisään
Käyttäjänimi

Salasana

Kysely

Mitä harrastat koirasi kanssa?
Näytä tulokset

Päivitykset
©Koiraetsijat.fi
22.4.2005 alkaen 76771 kävijää.