Etusivu
 

LAKUN JA MUSKAN TARINA

Maanantaina 19.4. olin tulossa lenkiltä Lakun (3 v) ja Muskan (10 kk) kanssa. Laku on monirotuinen leikattu narttu ja Muska newfounlandinkoira, narttu myös. Laku oli pitkässä hihnassa minulla kiinni ja Muska irti, kuten tavallisesti. Ilmassa ja maassa oli paljon hajuja, joten kotimatka joutui varsin hitaasti. Jätin koirat haistelemaan erästä mätästä polun varrella n. 50 metriä kotitalostamme, kuten monta kertaa ennenkin. Kävelin eteenpäin ja yhtäkkiä tajusin että koirat eivät seuraakaan minua. Käännyin välittömästi takaisin metsään ja eikä niitä näkynyt missään. Juoksin polkujen risteykseen ja siitä vielä eteenpäinkin samalla huudellen koiria. Kun niitä ei kuulunut niin juoksin kotiin ja lähdin autolla etsimään ja mieheni lähti vielä metsään takaisin. Vieressä on järvi, jossa jäät olivat jo varsin heikot ja jäällä joutsenia keväthuudoissaan. Juoksimme pitkin rantoja ja metsää ristiin rastiin, mutta mitään ei näkynyt eikä kuulunut.

Päivän mittaan hälytimme lisävoimia koirien etsimiseen ja aloin soittelemaan naapureille, löytökoirapaikkaan, radioon ja poliisille, mutta kukaan ei ollut nähnyt koiria.
Ajelimme ristiin rastiin pitkin lähistöllä olevia metsäteitä ja kyselimme vastaantulijoilta ja haravoimme järvien rantoja. Yhtäkkiä muistin että viimeisessä Koiramme-lehdessä oli ollut juttu etsijäkoirista. Vilkaisin jutun nopeasti ja menin etsimään internetistä lisätietoja. Löysinkin sieltä Etsijäkoirien sivut ja Karkurit.fi sivut, jonne lähetin valokuvan Lakusta ja Muskasta.

Etsijäkoirista sain myös nopeasti lohdutusta ja tukea. Ensin sain tiedon, että keskiviikkona saisimme henkilön ja koiran tulemaan avuksemme.
Ilta alkoi hämärtää ja tuska puristi rintaa, missä ystävämme joutuisivat viettämään yönsä. Ovatko ne kiertyneet hihnasta puun ympärille ja kuristuneet? Ovatko ne järven pohjassa? Vai onko ne kenties varastettu ja viety jo vaikka rajan yli. Kaikenlaisia kauhukuvia pyöri mielessä illan kääntyessä yöksi. Olimme saaneet jo paljon apua tuntemattomiltakin ihmisiltä näistä yhdistyksistä ja lisäksi naapureilta ja kyläläisiltä. Liikuttavia olivat esimerkiksi meidän naapureiden murrosikäiset mopopojat, jotka lähtivät illalla etsimään koiria porukalla.

Aamu valkeni viiden aikoihin ja läksin heti välittömästi etsimään taas, mutta mitään ei kuulunut.
Päivällä minulle valkeni että toista yötä en enää kestä, koirien on löydyttävä elävänä tai kuolleena. Kuin kivi olisi pudonnut sydämeltä kun sain uuden tiedon, että Heinävedeltä voisi tulla Virve Keravuori vielä tiistai-iltana koiriensa kanssa etsintään. Hänellä oli koiranpennut kotona, mutta hän hommasi niille hoitajan ja lähti ajamaan meille päin.

Ajoin autolla pihaan klo 16 tiistaina taas yhdeltä etsintäreissulta ja mitä ihmettä, Muska tulla pölähti hämmentyneen näköisenä metsästä. Ensin vähän varoen, mutta kun kuuli minun huudon " Muska tuli, Muska tuli" niin ryntäsi minun luokse iloissaan. Siinä vaiheessa olin varma että Laku on kiinni jossakin ja että Muska on tullut yksin kotiin. Soitin heti Virvelle ja sanoin hänelle että tulisi pian, Laku on jossakin metsässä kiinni. Samalla soi meidän toinen puhelin ja naapuri ilmotti että Laku oli heidän pihassaan. Voi sitä riemua ja iloa, koirat olivat ihan kunnossa. Nälkäisiä ja väsyneitä ainoastaan. Kyllä oli isoja haleja sinä iltana meidän huushollissa.

Koirien 32 tuntia kestäneestä retkestä ei ole selvinnyt mitään muuta kuin suunta mistä ne palasivat. Siellä päin on meidän lenkkimaastot, mutta ei taloja eikä ihmisiä liiku siellä paljon. Olin tehnyt alkuvaiheessa virhearvion suunnasta, minne kuvittelin niiden menneen. Ainoa selitys, minkä olen keksinyt lähdölle on, että Lakun pää meni sekasin Muskan alkavista juoksuista, se ehkä kuvitteli että sillä on juoksut tai jotain muuta vastaavaa.
Olemme todella kiitollisia avusta ja neuvoista, minkä saimme. Nämä koiraetsijät tekevät todella tärkeää työtä ja kaikesta sydämestään. Toivommekin, että tämä harrrastus leviäisi ympäri suomenniemen.

Varja Oksanen

 

Kirjaudu sisään
Käyttäjänimi

Salasana

Kysely

Mitä harrastat koirasi kanssa?
Näytä tulokset

Päivitykset
©Koiraetsijat.fi
22.4.2005 alkaen 77121 kävijää.